Assertiviteitstraining
Heb je moeite om voor jezelf op te komen, je mening te geven of voel je je onzeker in het contact met anderen of ben je iemand die irritaties opkropt en zo nu en dan ‘ontploft’? Neem je steeds weer werk aan terwijl je omkomt in het werk? Of doe je dingen die je niet wilt om de ander een plezier te doen of ruzie te voorkomen?

Waarschijnlijk vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen. Het voortdurend aanpassen en/of emoties opkroppen kan leiden tot verminderd zelfvertrouwen, afname van sociale contacten en/of het ontevreden voelen in het contact met anderen of in uw werk. Wil je leren om op een prettige manier voor uzelf op te komen, waarbij je rekening houd met je eigen wensen en rekening houdt met de ander…?

Een assertiviteitstraining richt zich op het leren stellen van grenzen, beter opkomen voor jezelf en het vergroten van je zelfvertrouwen in het contact met anderen.

Werkwijze
In een eerste intakegesprek wordt gekeken waar je tegen aan loopt en welke vaardigheden je wilt aanleren. Op basis van dit gesprek stellen we een werkplan op met concrete doelen die je wilt bereiken en in hoeveel zittingen dit bereikt kan worden. Een individuele assertiviteitstraining duurt ongeveer vier tot tien zittingen, hetgeen afhankelijk is van de hulpvraag die je hebt.

Door de training verkrijg je inzicht in uw eigen doen en laten: wat zijn je sterke kanten en welke kanten kun je verbeteren. Er is aandacht voor de non-verbale communicatie; wat zegt je houding, je mimiek, je gezichtsuitdrukking en hoe kun je deze versterken. Tevens wordt gewerkt met specifieke assertieve vaardigheden, zoals bijvoorbeeld het geven van je mening, boosheid uiten, complimenten geven en/of ontvangen, leren omgaan met kritiek (kritiek geven of ontvangen van kritiek) en nee zeggen. Tussen de zittingen door is het de bedoeling om actief in eigen situaties de nieuwe vaardigheden te oefenen en te versterken, want alleen op die manier kun je een nieuwe weg inslaan.

De bedoeling is dat je na de training beter voor jezelf op kunt komen en daardoor meer zelfvertrouwen ervaart.

Aanmelden
Je kunt je telefonisch of per e-mail bij ons aanmelden. De gegevens vind je op onze contact pagina. Als je je gegevens achterlaat, dan nemen we binnen 48 uur contact met je op voor het maken van een eerste afspraak.

Kosten en vergoedingen
Het tarief per zitting van 45 minuten is 85 euro (inclusief BTW).

In een aantal gevallen wordt deze training (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Om goed geïnformeerd te zijn over je persoonlijke situatie is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een schriftelijke verwijzing door de huisarts, de bedrijfsarts en/of een andere medisch specialist nodig. Het is verder mogelijk dat je werkgever een (gedeeltelijke) tegemoetkoming in de kosten kan bieden. Overleg met de werkgever en/of de bedrijfsarts kan hier duidelijkheid over geven.

Indien de verzekering de kosten dekt, dan gelden de regelingen die je kunt vinden onder Tarieven.

Volg nu een assertiviteitstraining bij Coach & Psycholoog!

 

Sollicitatietraining

Ben je op zoek naar een leuke baan, maar laat je ongewild kansen liggen in het sollicitatieproces? Wil je je sollicitatievaardigheden verbeteren? Onze sollicitatietraining brengt je dichter bij je doel!

Door een heldere brief te schrijven, een overzichtelijk curriculum vitae op te stellen, je communicatieve vaardigheden te trainen en door je performance te verbeteren kan je je onderscheiden.

Wij leren je jezelf beter te presenteren, door zowel aandacht te schenken aan de verbale als de non-verbale vaardigheden.

Een sollicitatietraining richt zich op de verschillende aspecten die bij solliciteren komen kijken: het schrijven van een heldere brief, het opstellen van een overzichtelijk curriculum vitae en aandacht voor en training in uw communicatieve vaardigheden. Het betreft een individueel en op maat gemaakt traject.

Aanmelden
Je kunt je telefonisch of per e-mail bij ons aanmelden. De gegevens vind je op onze contact pagina. Als je je gegevens achterlaat, dan nemen we binnen 48 uur contact met je op voor het maken van een eerste afspraak.

Kosten en vergoedingen

Het tarief per zitting van 45 minuten is 85 euro (inclusief BTW).

 

Volg nu een sollicitatietraining bij Coach & Psycholoog!