VOOR PSYCHOLOGISCHE BEHANDELINGEN NEEM IK GEEN NIEUWE CLIËNTEN MEER AAN!

Algemene informatie
Niet lekker in je vel zitten, veel piekeren, paniek klachten, je angstig voelen, slecht slapen, niet naar buiten durven. Dit is een greep uit de klachten die mensen kunnen hebben. We noemen dit psychische klachten. Soms lukt het om de klachten zelf aan te pakken, op andere momenten is het nodig om professionele hulp in te schakelen. Je bent bij Coach & Psycholoog aan het goede adres. Lisette Wittkampf is gz-psycholoog en cognitief gedragstherapeut en kan samen met jou kijken naar de samenhang van de klachten en naar de oplossing van het probleem. We bieden op maat behandelingen gericht op het versterken van de eigen mogelijkheden en het verminderen van de klachten. Voor meer informatie kijk bij psychologische behandeling.

Daarnaast biedt Coach & Psycholoog twee trainingen. We bieden zowel assertiviteitstrainingen als sollicitatietrainingen. Bij een assertiviteitstraining leer je beter voor jezelf op te komen. Voor meer informatie kijk bij assertiviteitstraining. Bij een sollicitatietraining is het doel om je kansen te vergroten binnen het sollicitatieproces. Voor meer informatie kijk bij sollicitatietraining.

Mededeling wachttijd

Er is op dit moment geen wachttijd voor intake en behandeling.

N.b. de eventuele wachttijd is niet afhankelijk per verzekeraar. Mocht er sprake zijn van een wachttijd, dan willen we u voor de zorgvuldigheid op attenderen dat u uw zorgverzekeraar kunt vragen om wachtlijstbemiddeling.

Update 8 mei 2016

Psychologische behandeling
Coach & Psycholoog biedt binnen de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) evidenced based behandelingen volgens de landelijke richtlijnen. De behandeling De gemiddelde duur van de therapie ligt gemiddeld tussen de drie en twaalf gesprekken, een gesprek is 45 minuten. Er wordt vooral cognitief gedragstherapeutisch gewerkt en er kan gebruik worden gemaakt van EMDR.

Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van veel voorkomende klachten die bij Coach & Psycholoog behandeld worden:

  • Paniekklachten
  • Sociale angst
  • Specifieke fobie (bijvoorbeeld angst voor vliegen, hoogten, dieren, naalden of bloed)
  • Dwangklachten (bijvoorbeeld steeds opnieuw moeten controleren)
  • Overmatig bezorgd zijn en veel piekeren (gegeneraliseerde angstklachten)
  • Traumagerelateerde klachten (posttraumatische stress stoornis)
  • Angst voor ernstige ziekten (hypochondrie)
  • Depressieve klachten
  • Problemen in de rouwverwerking
  • Onzekerheid

Aanmelden
Je kunt je telefonisch of per email bij ons aanmelden. De gegevens vind je op onze contact pagina. Als je je gegevens achterlaat, dan nemen we binnen 48 uur contact met je op voor het maken van een eerste afspraak.

Locatie
De psychologische behandeling vindt plaats bij Fysiotherapiepraktijk Weurt, Postkantoorstraat 4 (10 minuten van Nijmegen Centrum).

Tarieven en vergoedingen
In 2016 vallen psychologische behandelingen onder de Generalistische Basis GGZ. Er zijn drie zorgproducten: kort, middel of intensief.  De vergoeding hangt dan af van de ernst van de problematiek en de diagnose die gesteld wordt. Deze zorg valt binnen het basispakket. Er blijft wel een wettelijk verplicht eigen risico gelden, in 2016 is deze vast gesteld op € 385. Als u een verzekering heeft afgesloten met een extra eigen risico, geldt dit hogere bedrag. Coach & Psycholoog heeft met een aantal zorgverzekeraars een contract afgesloten. 

Schriftelijke verwijzing door de huisarts, de bedrijfsarts en/of een andere medisch specialist is een voorwaarde voor het krijgen van een vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie kunt u hier terecht. Lees dit goed door.

Lisette Wittkampf is BIG-geregistreerd onder registratienummer 89063276925 en aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (www.vgct.nl) en de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (www.nvgzp.nl). KvK nummer is 54016614 met praktijknaam psychologenpraktijk Wittkampf.

Klachtenregeling
Soms verloopt een behandeling niet maar wens of ben je ontevreden over (de bejegening van) je psycholoog. In eerste instantie is het belangrijk te kijken of je er met uw behandelend psycholoog uit kunt komen. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je overwegen om een klacht in te dienen. Coach & Psycholoog is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialisme. Voor meer informatie over deze klachtenregeling verwijzen we je naar de folder.